Kúpiť nordic walking palice – e-shop

Sprievodca výberom
palíc


Nordic walking palice  >  Nordic walking chôdzou ku zdraviu

Nordic walking chôdzou ku zdraviu

Ako si utužiť zdravie aj v neskoršom veku? Ako predchádzať zdravotným problémom? No predsa pravidelnou chôdzou s nordic walking palicami!

Chôdza je prirodzeným pohybom ľudského tela. Využite ju aj vy pre získanie lepšej fyzickej kondície a zlepšenie zdravotného stavu.

Základný dopad nordic walking chôdze na zdravie

Hneď na úvod si to zhrňme. Zlepšenie srdcovej činnosti a krvného obehu, regulácia krvného tlaku, prevencia infarktu a posilnenie dýchanie. Prevencia bolestí chrbta a zlepšenie držania tela.

Nordic walking pre vaše srdiečko

Len správne cvičené srdce je odolné proti chorobám. Pravidelná chôdza s palicami podporuje krvný obeh a je výbornou prevenciou voči infarktu. Lepšie fyzická kondícia tiež znižuje krvný tlak. Chudnutím tiež docielite menšie namáhanosti srdiečka a jeho vyššej výkonnosti.

Nordic walking pre vašu váhu

Len bežnou chôdzou môžete významne schudnúť. Nordic walking vám pomáha znižovať obsah tuku a cukru v krvi, znižuje nadváhu a tým obmedzuje jej negatívny vplyv na ľudské zdravie. Známe neduhy, ako kĺbové ťažkosti, problémy so srdcom, dychom tak môžu časom úplne vymiznúť.

Nordic walking pre diabetikov

Negatívne sprievodné prejavy cukrovky môžete tiež významne obmedziť vďaka nordic walkingu. Pravidelná chôdza je veľmi prospešná vďaka pozitívnemu vplyvu na nadváhu, srdcovú činnosť a dýchanie.

Nordic walking pre vaše pľúce

Pravidelná chôdza posilňuje dýchanie. A s tým je spojené okysličenie tela a jeho celkové lepšie fungovanie. Cítiť sa budete jednoducho skvele.

Nordic walking pre váš chrbát a kĺby

Aktívne zapojenie väčšiny svalov tela, ich tréning aj uvoľnenie. To je nordic walking. Pôsobí efektívne ako prevencia bolestí chrbta a kĺbov, pre celkové spevnenie tela.

Nordic walking pre vašu náladu

Zlepšenie nálady, odbúranie stresu, psychická pohoda. Proste pozitívne pôsobenie na celkovú imunitu a životnú pohodu človeka.

Zdieľajte článok



Odporúčame nordic walking palice






Ďalšie novinky

Nordic walking a chudnutie

Nordic walking, alebo tiež severská chôdza, je výborným prostriedkom na chudnutie. Ako správne a zdravo chudnúť s nordic walking?

všetky novinky